TOCPA

De afgelopen twee dagen deelgenomen aan de negende conferentie van de TOC Practioners Alliance. Ervaringen uitwisselen met practioners in verschillende toepassingsgebieden en uit diverse landen. Van elkaar leren wat wel en niet werkt. Bijzonder waardevol.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Dice game

Afgelopen week samen met TOC Resultants een workshop gedaan bij een grote gemeente. Door middel van dobbelstenen wordt het verloop van een werkproces gesimuleerd. In diverse runs worden verschillende manieren van ‘managen’ met elkaar vergeleken. En belangrijker nog; kunnen de deelnemers zelf ervaren wat het effect is. Real life ervaren wat hierboven in het plaatje wordt weergegeven; priceless.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Scrum

Deze week heb ik deelgenomen aan een workshop SCRUM voor productontwikkeling. De workshop was met name bedoeld voor software en hardware ontwikkelaars. Bijzonder boeiend om te zien wat de overeenkomsten zijn tussen het ontwikkelen van producten en het ontwikkelen van diensten. Ik ben er van overtuigd dat methodieken als SCRUM een belangrijke bijdrage leveren aan het voorspelbaar introduceren van nieuwe diensten en achterliggende processen.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Welkom

Welkom op de site van process partners.

Posted in Uncategorized | Leave a comment